Schoonheidsinstituut Akwa.  

Wellness van kop tot teen.
 

Fouten voorkomen bij het aanbrengen van eyeliner


Een fout is snel gemaakt als je eyeliner aanbrengt. Een te kromme eyeliner lijn of een te dikke eyeliner lijn bijvoorbeeld. Ook al breng je elke dag eyeliner aan en bent je geoefend make-up artist een fout zit in een klein hoekje. Wat kun je doen om zoveel mogelijk fouten te voorkomen als je eyeliner aanbrengt? En hoe kun eyeliner fouten corrigeren?

Hoe Eyeliner aanbrengen

Eyeliner Buiten De Lijntjes

Het meest vervelende bij het aanbrengen van eyeliner is dat je de lijn niet op de gewenste krijgt. Dit gebeurd het meest vaak als je haast hebt. Er zijn een paar opties, afhankelijk van de kleur eyeliner dat je gebruikt. Als de fout te groot is, moet je helaas al je oogmake-up verwijderen en het opnieuw aanbrengen.

Maar als je bijvoorbeeld bent doorgeschoten met de lijn kun je het beste een wattenstokje pakken. Doop dit in baby-olie of ander soort make-up remover en wrijf voorzichtig over het stukje eyeliner dat je wilt verwijderen.

Te Dikke Eyeliner Lijn

Als je eyeliner een te dikke lijn achterlaat, kan het zijn dat je eyeliner wellicht te zacht is voor jouw type huid. De eyeliner kan zachter worden als je het badkamer bewaard en het gelijk na een warme douche de eyeliner gaat aanbrengen.

Probeer je eyeliner niet in de badkamer te bewaren maar bij je make-up stash in je slaapkamer bijvoorbeeld. Als je een eyeliner potlood gebruikt, zorg dan dat de punt van je eyeliner altijd scherp is.


Pascale Loveniers

Akwa Beauty & Wellness