Schoonheidsinstituut Akwa.  

Wellness van kop tot teen.
 

Peelings


Waarom een peeling?

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling  verbeteren. Het resultaat van een peeling is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes, minder acné of littekens en een diepe reiniging. Een peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals de decolleté.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste behandeling ziet de huid er bij de meeste mensen al stralender uit. Voor een optimaal resultaat adviseren wij ongeveer 4 tot 6 behandelingen met een oplopende sterkte. De tijd tussen twee behandelingen is twee weken. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor een peeling?

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aan merking voor een peeling bij gebruik van isotretinoïne (verkocht onder de merknaam Roaccutane), overgevoeligheid voor de peelingvloeistof, open huid, eczeem en een slechte wondgenezing. Indien u twijfelt, kunt u het best eerst advies vragen aan uw huisarts of dermatoloog.


Bij schoonheidsinstituut Akwa kunt u kiezen tussen twee verschillende soorten peeling

Diamant Micro Dermabrasie (mechanische peeling)

Met behulp van steriele, diamanten kopjes worden de bovenste huidcellen verwijderd en tegelijkertijd worden dode huidcellen en vuil door een vacuumtechniek afgezogen. Deze methode stimuleert de onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding en aanmaak van collageen.


Fruitzuurpeeling (chemische peeling) 

Bij een fruitzuurpeeling wordt een oppervlakkig laagje van de huid verwijderd. Het fruitzuur of AHA (alpha hydroxy acid) dat hierbij wordt gebruikt, schilfert de dode huidcellen af waardoor de frisse, jonge huidcellen eronder zichtbaar worden. Tevens stimuleert een fruitzuurpeeling de aanmaak van natuurlijke eiwitten en celvernieuwing waardoor uw huid er zachter, jonger en stralender uitziet.


Reservatie? Bel 0468.24.39.24 of mail info@schoonheidsinstituutakwa.be


Terug naar Schoonheidsinstituut Akwa